Enkla nybörjarprojekt, 18+ versionen

Enkla nybörjarprojekt, 18+ versionen

Detta blir det sjätte inlägget i denna bloggserie där jag tittar lite närmare på att arbeta i trä, bygga olika produkter, fördelarna med denna fritidssyssla och känslan som uppstår när man väl lyckats slutföra ett projekt. Desto mer avancerat desto mer tillfredsställelse känner man inombords, en känsla som alla borde få uppleva vid ett eller annat tillfälle under sitt liv. I förra inlägget tog jag en närmare titt på lite enkla projekt som ni skulle kunna göra tillsammans med era barn där slutprodukten också var något som alla skulle kunna roa sig med.

I denna version blir det lite mer fokusering på oss vuxna och produkter som är riktade mer mot vår åldersgrupp.

Pipa

Ett relativt enkelt projekt skulle vara att bygga en tobakspipa, för er som är rökare då vill säga, och inget som jag skulle rekommendera att ni bygger tillsammans med era barn. Men detta är tveklöst ett billigare alternativ än att gå ut och köpa en och genom att bygga den själv så kan du få den i exakt den still du vill ha den, i det material du föredrar, bestämma färg och vikt själv. Nu vill jag dock påpeka att jag inte förordar rökning, snarare tvärtom då det är så pass skadligt för hälsan men jag ville samtidigt visa hur enkelt det kan vara att bygga en pipa, något som ni exempelvis skulle kunna ge bort i present eller julklapp till en mor- eller farförälder som röker pipa.

Ölsejdel med perfekt storlek

En stor öl på krogen eller i en bar, innebär att ni får en öl i ett glas med en förutbestämd mängd öl, vanligtvis mellan 45-50cl. Självfallet finns det ibland även större alternativ både på krogen och möjligheten att köpa för att använda hemma. Nackdelen med dessa är dock att ju mer öl eller alkohol man konsumerar, desto större är risken att man kanske tappar, slår om kull eller välter ett eller flera av glasen, när olyckan i framme. Inte nog med att ni förlorar innehållet i glaset, glaset i sig går sönder om ni inte har ett gjort av plast eller stryktåligt glas. Genom att bygga dina egna ölglas eller sejdlar, eliminerar ni denna risk en gång för alla samtidigt som ni kan bygga dem till storleken som ni önskar, göra dem i den stil ni föredrar. En perfekt produkt att använda sig av under en grabbkväll vid pokerbordet, när ni har en fest eller grillar utomhus. Ta en titt här för att se hur ni kan producera en ölsejdel i trä.

En back gjord av trä

En back gjord av trä
En back gjord av trä

Vi kan kalla det en back eller en låda men användningsområdet är det samma. Att lagra och transportera flaskor av olika slag. Bygg en låda som uppfyller era önskemål, en låda som kan rymma den mängd flaskor ni önskar men framför allt också den storlek som flaskorna har. Att bygga en egen back eller låda ger er en mängd förmåner. Ni kan här anpassa utrymmet inuti så att ni kan transportera flera olika typer av flaskor i en och samma låda, allt från öl, vin, sprit till läsk och juice. Detta ger er en produkt som underlätta transporten, minska risken för att en olycka uppstår och en eller flera flaskor går sönder. Denna sida kan ge er idéer och instruktioner om hur ni kan gå till väga för att bygga lådan.