Enkla nybörjarprojekt, barnvänliga versionen

Enkla nybörjarprojekt, barnvänliga versionen

Efter att ha börjat lite mjukt med att skriva om att bygga bord, stolar och en hylla tog jag klivet till ett litet mer avancerat projekt, att bygga ett hemligt förvaringsutrymme, en plats när ni kunde gömma värdesaker i något som smälter in i omgivningen, något som utomstående inte skulle uppfatta som ett gömställe eller förvaringsutrymme.

Jag tänkte i denna artikel dela med mig av länkar till andra sidor där ni hittar instruktioner till hur man som nybörjare kan ta sig an lite enklare projekt, projekt som kanske skulle vara lämpliga att genomföra tillsammans med eventuella barn av den yngre generationen.

Arbetsbänken

Innan ni ens sätter igång bör eller måste ni ha en plats att arbeta vid, gärna en arbetsbänk. En utrustad bänk med allt det ni behöver kan bli en kostsam historia om ni går och köper en färdigbyggd, så varför inte istället bygga er egen. Fördelarna med att göra detta är oändliga, ni kan bygga den exakt efter vilka mått ni önskar, anpassa höjden på bänken så den verkligen passar er arbetshöjd, lägga till eller ta bort element som vanligtvis finns på en arbetsbänk. Ska ni arbeta i trä tillsammans med era barn, då skulle ni även kunna modifiera bänken så att barnen med lätthet skulle kunna göra enkla arbeten utan att behöva hjälp från er som förälder varje gång.  Följd denna länk för att få lite tips och trix om hur man bygger en arbetsbänk.

Arbetsbänken
Arbetsbänken

Bumerang

Den perfekta saken att börja med vore att bygga en bumerang. Besök denna sida för mer information om hur ni går till väga för att bygga den. Observera att denna och övriga sidor som jag länkar till i detta inlägg, kommer vara till sidor som alla är på engelska. Det är svårt att hitta svenska sidor med samma inriktning, som ger den information jag skulle vilja dela med mig av, bortsätt från att skapa sidan/sidorna själv, men det skulle ta allt för lång tid. Detta skulle nog garanterat vara ett uppskattat projekt att syssla med tillsammans med sin son eller dotter, från exempelvis 5-8 års ålder.

 Enkelt förvaringsutrymme/box

En mer eller mindre perfekt produkt att bygga tillsammans med sina barn, av dubbel bemä rkelse. Ni inte enbart sysselsätter och lär era barn, ni bygger något som kan underlätta livet för er avsevärt för både vuxna som barn i familjen. Bygg ett formanpassat förvaringsutrymme som kanske får plats under ungarnas säng, under skrivbordet eller på en plats där lådan inte skulle stå i vägen.  Detta skulle sedan kunna vara ett perfekt utrymme att placera alla leksaker i, använda som utrymme för kläder, skolmaterial eller annat som barnen använder regelbundet men som inte alltid behöver ligga framme.

USB-minne i trä

Barnens arbete i skolan idag blir allt mer elektroniskt och digitalt. Ungarna får arbeta på datorer istället för papper, både på grund av utvecklingen men också i ett försök att göra undervisningen mer miljövänlig genom att använda mindre papper. För att kunna spara och ta med sig läxor och arbeten hem kan det då krävas ett USB-minne, även om skolor idag främst använder molntjänster för att lagra materialet på. Men då ett USB-minne kan behövas, varför då inte bygga ett med ett hölje i trä och ge till ert barn.