Enkla projekt för hemmet

Enkla projekt för hemmet

Detta blir det sjunde inlägget i denna bloggserie där jag fokuserar på arbete i trä, hur ni kan förvandla några träbitar till något som ni kanske kan ha daglig användning för, en pryl som inte finns att hitta i exakt de mått ni önskar eller något som en familjemedlem skulle bli glad över.

Att arbeta i trä är för mig också väldigt terapeutiskt, det får mig att koppla av, stänga av allt som har med jobb att göra, lämna problemen utanför dörren och bara fokusera på det jag gör där och då. Självkänslan som sedan uppstår när du har färdigställt ett projekt, när du har en produkt framför dig som du faktiskt byggt helt själv, är verkligen en enastående känsla och något som jag varmt rekommenderar.

Men långt ifrån alla av oss är vana att arbeta i trä, att bygga saker, därför fokuserar jag på relativt enkla projekt i dessa inlägg, och bygger sakta upp självförtroendet så att ni framöver kan ta er an lite mer komplicerade uppgifter.

Bygga en grind

Ett bra förstaprojekt kan vara att bygga en grind, speciellt om ni har husdjur eller unga barn i hemmet. På detta sätt behöver ni inte köpa er en grind som kostar skjortan och ni kan samtidigt få en grind som är helt måttanpassad till just er bostad, utan några krav på justeringar, så som en köpt grind skulle kräva, säkerligen mer än en gång till och med. Instruktionerna är på engelska men väldigt enkla att följa. Klicka bara på länken ”hur man bygger en inomhusgrind” och ni kan 10 minuter senare ha er grind färdig för montering i hemmet!

Ipad eller tablet hållare

Ipad eller tablet hållare
Ipad eller tablet hållare

Detta är nog ett av de allra enklaste projekt ni kan ta er an som en nybörjare inom arbete med trä men samtidigt också ett av de mer uppskattade av övriga familjemedlemmar, barn som vuxna. Hur många i familjen har inte idag en eller annan form av tablet, en ipad eller en tablet från tillverkare som Samsung, Lenovo, Asus och så vidare. Listan kan göras lång, men alla har det en sak gemensamt, majoriteten av dem kommer utan någon form av stöd som gör att du kan ställa den fristående på bord eller liknande. Istället tvingas du köpa dig en hållare eller ställ som gör jobbet åt dig.

Du kan enkelt tillverka ett ipad ställ eller hållare i trä och det kräver väldigt lite material, verktyg och kunskap.  Bäst av allt är att det inte kommer kosta mer än kanske 10-15 kronor för den lilla träbit ni behöver köpa. Självfallet kan ni välja att köpa ett lite mer exklusivt träslag för att göra stället lite snyggare, så att det kanske passar in bättre i er omgivning, på ert skrivbord eller vart ni nu tänker placera det. Självfallet kan ni köpa er ett ställ eller hållare i butiken idag. Dom kommer i alla möjliga olika former och material, men en sak har de alla gemensamt, priset hamnar sälla