Inred med böcker

Inred med böcker

Det finns en hel del olika typer av inredning, det vanligaste är ju lite prydnadssaker som föreställer lite allt möjligt, sen har vi fina ljuslyktor och ljusstakar, man pratar om växter och så.

Att inreda med böcker är snyggt

Idag kan man använda sig av böcker som inredningsdetalj, det behöver inte vara böcker som du ska läsa och helst ska böckerna ha äldre omslag för att det ska bli snyggt.

Att lägga några äldre böcker på varandra på en skänk eller så är snyggt, på böckerna ställer du en matchande prydnads sak, exempel en snygg elefant eller en ljus lykta i koppar.

Man kan också använda sig av äldre böcker för att skapa snygga svävande hyllor på väggen.

Det man gör då är att man väljer ut ett gäng med snygga äldre böcker och gärna att de matchar varandra och din övriga inredning, den nedersta boken kommer att bli den du fäster anordningen i så att du kan sätta upp den på väggen. Detta görs med en vinkel och dessa finns i olika storlekar så tänk ut redan innan vad du ska placera på hyllan så att du anpassa vinkeln efter vikten. När den boken är klar och du har fäst vinkeln så fäster du sedan de andra böckerna liggandes på varandra, här kan det vara bra att lägga lite lim i mellan så att böckerna ligger kvar på varandra om du eventuellt ska flytta om på hyllplanen någon gång eller om man har klåfingriga barn hemma eller på besök. Detta ger en svävande känsla och är otroligt snyggt.

“Chanel” lägg till lyxigt

Något annat i bok väg som är snyggt och ser lite elegant och lyxigare ut är om man köper böcker där det på ryggsidan står ”Chanel” på. Denna kan du med gott samvete placera på vardagsrumsbordet och ha en snygg ljuslykta på, eller varför inte ställa den på ditt sminkbord och ha en snygg transparant mugg med din favorit  sminkborste eller borstar i.

Förut använde man ju den moderna bokhyllan till alla böcker, idag har man bokhyllor men man placerar ofta inte böcker i den så länge dem inte ingår i dekorationen och att de är äldre böcker, det är liksom det gamla som gör inredningen. De flesta idag använder inte böcker på samma sätt som förut. Det finns de som läser böcker fortfarande men dessa är ofta placerade inne i sovrummet i sängbordet.

Har man en stor platsbyggd bokhylla i vardagsrummet så är det snyggt att fylla några hyllplan med böcker och ställa dem lite slarvigt och dessa är då kanske inte alltid till för att läsa utan är en del av inredningen.

Äldre böcker kan man säkert hitta hemma hos mormor eller farmor annars kan man också åka till en återvinning eller gå på loppis och hitta massa fina böcker till bra pris.

Idag kan man även göra så kallade bokvikningar och då använder man bladen och viker från ett mönster så kan man skapa ord och figurer. Detta är vanligt att ge bort i dop eller bröllopspresent. Detta tar lite tid att skapa med det blir en snygg inredningsdetalj i barnets rum eller i bokhyllan.