Inred med pyssel – del 2

Inred med pyssel – del 2

Användningsområdena och pyssel som går att göra bara med dessa plastpärlor är enorm, här är det bara fantasin som sätter gränser. Istället för en klassisk text med ingen reklam tack så kan man istället göra en med hjälp av pärlor, detta blir en annorlunda version som garanterat syns ordentligt. Man kan också använda dem som ett alternativ till väggord, visserligen tar det lite tid och pyssel men med lite tålamod kan man tillslut sätta upp väggord gjorda av pärlplattor på väggarna. Helt klart en snygg detalj att bryta av mot all annan inredning.

Plussa på för hållbarhet

Något en del människor brukar ha lite överallt i hemmet är askar, dessa är perfekta för att förvara diverse saker och även dessa kan man skapa med hjälp av pärlplattor. Inspirerad av mönster från annan inredning i hemmet kan man skapa en ask som passar in i just ens egna hem. Vill man göra något lite större kan man se till att göra dubbla väggar så det håller bättre, dessa passar dessutom både i det mer retroinspirerade hemmet likväl som det moderna. Pärlor är snyggare än man egentligen kan tänka sig, den pixelaktiga stilen smälter in bland det mesta så länge man anpassar det efter den övriga inredningen.

En för alla

Fredagsmys har blivit ett nationellt fenomen i Sverige, från reklamfilmen med sången som fastnade i de flestas huvuden så kom en rutin som används av en stor del av befolkningen. Har man då barn, framförallt flera yngre barn, vet man vilket ramaskri det kan bli om man inte har en skål var till barnen. Ibland räcker det inte heller att ha en varsin, det kan dessutom bli bråk om vem som ska ha vilken skål. Vem kunde då tro att pärlor kunde ge ett svar på detta problem? Med hjälp av en redan existerande skål kan man antingen själv eller tillsammans med barnen skapa nya skålar. Formen man använder som mall behöver vara ugnsfast, denna smörjer man sedan in med olja och fyller på med pärlor så det täcker botten ordentligt. Sedan fortsätter man upp på sidorna och ställer sedan in den i ugnen på 200 grader. Efter bara ungefär 10 minuter kan man plocka ut den och låta den svalna lite innan man tar loss den från skålen nästa gång fredagsmyset ska fram så kan man ge barnen den skål de själva tillverkat och inget tjafs behöver uppstå, istället kanske man kan se ett uns av stolthet i att få använda det de själva skapat.

Roligt att göra om

Billig
Billig

Något av det bästa med att skapa saker och ting själv istället för att lägga ner en massa onödigt dyra pengar på färdiga ting är att man enkelt och billigt kan göra om, eller varför inte skapa nytt, om det går sönder. Det känns inte lika mycket om en skål eller en ask man själv gjort med billigt material går sönder som det skulle göra om något dyrt som man köpt skulle krascha i golvet. Istället ger de en utmärkt anledning att sätta sig ner och göra om. Ett fantastiskt break som fungerar lite som terapi.