Inred med pyssel – del 3

Inred med pyssel – del 3

Mängden olika inredningsdetaljer man kan göra själv är egentligen otrolig, för den riktigt händige finns det egentligen ingenting i hemmet man inte kan fixa själv. Möbler går att snickra ihop, väggbonader kan målas eller pysslas ihop och en hel del andra saker. Det bästa med att kunna göra saker själv är att de mest oväntade materialen går att använda sig av, nästan allting man har hemma går att använda sig av om man bara är påhittig nog. Är man inte de kan man alltid ge sig ut på nätet och hitta tips från andra som pysslar och donar, det var på det sättet som jag upptäckte hur man gör pärlskålarna och även hur man gör ljuslyktor lite roligare.

Snygga mönster

Strumpbyxor är ett plagg som ofta går sönder, man får en reva någonstans eller ett hål och kan sedan inte använda dessa igen trots att 97% av strumpbyxorna faktiskt är helt och hållet intakta. Allt som oftast slänger man då dessa och köper nya, detta är dock inte nödvändigt. Även dessa kan användas till pyssel och inredning, tack vare genomskinligheten kan dessa ge ett snyggt mönster. Ofta har man en hel del ljuslyktor och vaser hemma som är släta och genomskinliga, detta för att de ska passa in även om man ändrar stil på något annat i hemmet. Har man då trasiga strumpbyxor hemma är det väldigt enkelt att ändra stil på dessa ljuslyktor till något snyggare.

Stabil grund

Man börjar med att ta fram den lykta eller vas man vill använda sig av, lägg denna på sidan och mät mot strumpbyxan hur stor bit du behöver och klipp sedan av både över och under. Denna bit trär man sedan enkelt över lyktan eller vasen och placerar så kanten sitter fint, tack vare att tyget töjs ut så blir det genomskinligt om man använder sig av bara vanliga svarta. Är det en ljuslykta man dekorerar med hjälp av detta är det bästa att hälla lite sand eller sten i botten av den, man ser på så sätt till att ljuset står stadigt och centrerat i lyktan. Resultatet av detta blir riktigt snyggt och det finns inte många som skulle kunna gissa på att detta faktiskt är ett par strumpbyxor egentligen.

Mjuk värme

handstickning
handstickning

Något annat som har blivit ganska populärt är handstickning av filtar, med hjälp av fleecefiltar som man kan köpa billigt på diverse affärer så kan man göra långa remsor som man sedan använder som själva garnet. Till detta behöver man inte speciella stickor eller så för att göra själva filten, istället använder man sig av händerna och armarna för att sticka ihop detta. Tekniken kan ta en liten stund att lära sig, men med hjälp av guider på nätet kan man enkelt lära sig hur man ska göra. Resultatet av detta blir en maffig och mysig filt man kan krypa ner under på de kalla kvällar som väntar en på hösten och vintern. Tillsammans med tända ljus blir mysfaktorn hög och man kan känna en stolthet i vetskapen om att man skapat detta alldeles på egen hand.