Inred med växter

Inred med växter

Gardiner, prydnads saker, ljushållare eller ljusstakar av olika slag är lite ev den inredning man använder i sitt hem.

Glöm inte växter och blommor

En viktig sak att inreda med är såklart växter och blommor av alla dess slag, idag kan man åka till en stor blomsterbutik eller bara till en vanlig matvarubutik för att köpa sina växter både till hemmet och utomhus. Det ger en varm och mysig känsla att ha mycket växter omkring sig och det känns hemtrevligt.

Een stor bukett med nya fräscha blommor på köksbordet eller på köksbänken är ju hur fint som helst. När man ska köpa blommor så finns det både färgglada blommor och även helt vanliga gröna växter, man ska tänka lite på sin inredningsstil när man väljer växter, har du ett färgglatt tema inne i vardagsrummet så passar färgglada blommor in, har man ett stilrent vardagsrum med ljusa toner så är grönväxter fint, även någon färgklick kan passa in också.

Det finns krukväxter och sedan växter du har i vaser, krukväxter håller sig längre då det lever och växer i jord. Vanliga krukväxter att ha inomhus är hortensia som gillar fullt solljus men klarar även lite dovare ljus. Hur varmt eller kallt det är spelar ingen roll, det viktigaste är att du vattnar för den temperatur som blomman står i. En varm miljö så krävs lite mer vatten och man ska gödsla cirka 2 gånger i månaden mellan våren och hösten.

Ampellilja är en grön växt med långa smala blad och den står gärna där det är varmt och ljust men undvik direkt solljus. Har du ett frostat glas i exempelvis vadrummet så trivs den bäst där då det är lite fuktigt där inne också, den tål lite torka men regelbunden vattning är det bästa för denna krukväxt.

Fredskalla

Fredskalla är en vanlig växt som också vill ha lite dovare ljus och gärna ha över 15 grader varmt. Under vintern behöver inte fredskallan så mycket vatten men kräver lite mer under vår och höst. Denna växt mår bäst av om man planerar om den varje år.

Guldpalmen är en större grön växt som gillar svag skugga och får inte ha kallare än 5 grader, denna växt får inte torkas ut utan måste vara fuktig hela tiden och allra helst på sommaren.

Murgröna är en trevlig växt då den är en typ av klätterväxt, den växer alltså neråt och inte uppåt, denna växt trivs både ute och inne, har du den inomhus så ställ den då i lite halvskugga och lite svalt. Denna växt är snygg att ha på en ljus vägg enfärgad eller mönstertapeter spelar ingen roll då den kommer att hänga ner från hyllan och ge en levande effekt mot väggen.

Har man som vissa svårt att få sina blommor att vara fina och fräscha eller att de rent av dör även om du sköter dem som man ska så finns det plastblommor att köpa, dessa kostar lite mera men dessa dör inte och du kan ha dem hur många år som helst. Plastblommor finns i en massa olika modeller och både stora som små.