Inreda kreativt badrum

Inreda kreativt badrum

Att inreda badrummet är riktigt kul och med några enkla knep kan man förändra mycket utan även med en liten budget. Att planera noga inför förändringar i badrummet är väldigt viktigt, speciellt om det är litet och trångt. Ljusa och vita färger förstorar rummet så att ögat uppfattar det som mycket större, så det är ett bra tips om man vill skapa mer “space”. Badrummet skall fungera som en mysig oas att kunna koppla av i och det skall ge lugn och harmoni i kroppen. Det skall också få plats handdukar, saker till att göra sig iordning med inför en ny dag och även ha plats för kroppsvård av allehanda slag.

Det är roligt om badrummet är vackert så gäster och de som bor i huset blir glada av av vistas här. Att möblera med växter är ett underbart sätt att inreda ett badrum på och finns det dessutom mycket plats kan man ha en liten oas av sköna växter. Se till att växterna som skall stå här är fukttåliga eftersom luftfuktigheten är väldigt hög i ett badrum.

Städa badrummet regelbundet för det är en stor bakteriehärd om man inte håller ordentligt rent.

Att skapa ett stilleben av några vackra ljus eller prydnadssaker gör underverk med ett badrum och får det att se lugnt och behagligt ut för ögat. En grön växt är ett utmärkt sätt. Att sätta växter i amplar som hänger från taket är ett väldigt effektivt och billigt sätt att förnya sitt badrum på. Man kan antingen ha samma växt i alla amplar eller sätta olika sorter och på så sätt få en liten “djungel” i ett hörn av rummet.

Om man har lite mer plats i sitt badrum kan man placera ut en piedestal i ett hörn med en härlig ormbunke i. De behöver ständig fukt och kommer att trivas perfekt i badrummet.

Aloe Vera

Aloe Vera

En växt som heter Aloe Vera kan placeras på tvättstället och användas både som dekoration och som hudvård vid behov, eftersom den växten är perfekt för detta ändamål. Om man väljer att bryta av ett ljust badrum med en kruka i en avvikande färg sätter man lite extra piff i badrummet och kan byta kruka efter humör och säsong. Att ha en växt i fönstret är också otroligt läckert och blir till en fin prydnad i rummet.

Man kan piffa upp badrummet med olika sorters belysning så att det blir snyggt och passar ens egen smak. Det finns massor av produkter på marknaden som är snygga. Är man intresserad av loppisar så är detta ett perfekt sätt att shoppa under sommarens månader och så får man en härlig utflykt med en god vän under en loppis-dag eller loppis-helg.

Om man inte har kakel i hela badrummet kan man sätta upp en snygg tapet på det område det inte sitter kakel och på så sätt sätta sin egen “prägel” på rummet. Det finns många färgaffärer som rear ut snygga tapeter med jämna mellanrum.

Om man kollar på utebelysningar i en butik så kan man även där hitta fina lampor man kan använda i badrummet.