Inreda kreativt köket

Inreda kreativt köket

Det finns massor av tips på hur man inreder sitt kök på. Har man stort eller litet, rymligt eller trångt, det finns fina ideér till alla kök. Det allra viktigaste för att få ett mysigt kök är att inte ställa fram för mycket saker. Det blir lätt för rörigt och gör ett förvirrat intryck samt att man får mindre arbetsytor som är otroligt viktigt i ett kök. Att ha ordning och reda underlättar väldigt mycket. Köket kommer att se mycket mer inbjudande och trevligt ut med mindre prylar och man får fin energi som cirkulerar runt och tar sig fram enligt det berömda Feng Shui. Att låta de saker man brukar använda allra mest kan man med fördel låta stå framme så de blir lätta att komma åt.

Sätt gärna upp lite konst som en vacker tavla i köket eller ett annat konstverk som fångar blicken på besökare och pryder sin plats. Fina böcker är ett annat sätt att pryda köket och böcker är vackra objekt att vila ögonen på. Det är enkelt att montera några hyllor där man kan låta sina böcker få ta plats.

Att lägga mjuka och mysiga mattor på golven är ett stort plus i ett kök och även att blanda mjuka och hårda material så att intrycket inte blir för sterilt.

En väldigt viktig detalj i ett kök är gardinerna som många inte tänker så mycket på hur de ser ut, utan hänger bara upp det som finns närmast till hands. Tänk på att ett kök kan piffas upp med hjälp av gardiner så att det blir ett helt nytt kök!

Välj bekväma stolar istället för att ha en viss design på dem. Då är det skönt att sitta en stund i köket och umgås, spela spel, prata eller bara mysa med familj och vänner. Det blir en oas som man gärna återkommer till. Några mysiga pälsplädar gör underverk i köket och det blir riktigt hemtrevligt.

Genom att sätta starka färger (eller pastellfärger) på kuddar och dynor får man en fräsch känsla och tyget kan bytas ut med andra färger efter årstiderna eller humöret. Bara ens fantasi sätter gränser.

Att ha runda stolar “mjukar upp” litegrann och har man samma färg som till exempel bordet eller väggen smälter de in lite finare.

Varma toner i köket

Varma toner i köket

Blanda gärna in några varma toner i köket som till exempel gult, grönt eller rött. Det blir ett mycket mer hemtrevligt och varmt kök då än bara kalla skandinaviska färger som man gärna gör som nordbo.

Istället för att strunta i att tapetsera så kan man sätta upp en tapet som verkligen gör skillnad i köket. Den kan förändra köket så att det blir annorlunda och spännande. Det finns numer jätte-vackra fototapeter och andra väggdekorationer på marknaden som kan ge ens kök ett stort ansiktslyft utan att kosta skjortan.

Har man ett väldigt vitt eller ljust kök kan man med fördel ta en mörkare nyans på sin tapet. Det ramar in köket på ett tjusigt och lyxigt sätt.