Inreda kreativt sovrum

Inreda kreativt sovrum

Att inreda och skapa sin egen stil är hur roligt som helst och allra helst när du kommer över billiga möbler som sedan blir till något alldeles eget och exklusivt.

Inred kreativt och billigt med din egen stil

Ett sovrum ska vara snyggt inrett, det ska vara mysigt och det ska utsöndra ett lugn inför din stundande skönhetssömn.

Sängen som är sömnens hjärta ska såklart vara skön och passa din kropp, antingen har man en mjuk madrass eller en hård. Men vad ska man ha för sängstomme då? Idag är det populärt med kontinentalsängar och det är egentligen bara flera madrasser som ligger på varandra och skapar en säng på höjden, en snygg sänggavel är ju viktigt i inredningssyfte, oftast är sänggaveln mjuk med några detaljer i form av knoppar som är insydda. Man kan skapa sig en egen unik sänggavel också om man är kreativ, ett par gamla spegeldörrar kan bli till gavlar med lite färg och tålamod. Vill man ha det lite rustikt och de gammalt ut så sliter man bara ner den befintliga färgen på dörren och monterar ihop den ovanför huvudändan så sängen, man kan också slipa ner hela gaveln och måla den  valfri färg. Vill man göra en egen sänggavel och klä in i tyg så är inte det heller så svårt. En plywood skiva, lite mjuk stoppning och ett snyggt tyg kan göra magi i sovrummet. Skapa dina egna hängande huvudkuddar på gaveln genom tyg, mjukt stoppmaterial och snygga läderband att fästa på baksidan och vipps så kan du hänga över kuddarna till framsidan och ha en snygg kudde att luta dig emot om du vill halvsitta upp i sängen när du läser en bok eller jobbar framför datorn.

Inred kreativt och billigt med din egen stil

Har man redan en sänggavel som man kanske inte gillar så plockar man bort madrasserna och renoverar om sängramen så som man vill ha den, idag kan man använda sig av att måla med vanlig inomhus färg och det finns hur många olika kulörer som helst, man kan också åka till en färgbutik och så kan man få blanda till sin egen färg vilket gör det hela ännu mera kreativt och unikt.

Dekorplast är smidigt för den som inte har tid eller lust med förarbetet som krävs när det ska målas och även denna eviga torktid.

Med en dekorplast så mäter du ut de delar du vill plasta in och så skär du ut med en riktigt bra och vass liten skalpell kniv, lossa bakstycket och lägg sedan på plasten och använd dig av en spackelspade eller något annat liknande plastverktyg för att skrapa bort all eventuell bubbelbildning som blir under plasten. Dekorplasten finns i olika färger, material och prisklasser. Användningsområdet avgör vilken typ av plast du ska köpa, tänk på att inte snåla när du ska handla då du ska ha sänggaveln ett bra tag och köper man en billig variant så är det inte säkert att det kommer att hålla.

Har man bara tålamod och ett kreativt sinne så kan man skapa det mesta själv. Ett sovrum ska vara mörkt med sköna behagliga färger, gärna lite levande växter och inte för varmt då sover man som bäst och trivs som bäst också.