Inreda med egna målningar

Inreda med egna målningar

Att inreda sin bostad med målningar som man själv har skapat ger en extra personlig touch och man behöver inte leta efter den perfekta målningen utan man kan enkelt skapa en målning till varje rum.

Är man en duktig konstnär som inte riktigt vågat visa upp sina alster kan det vara ett bra första steg att visa upp det i hemmets trygga vrå. Folk som kommer på besök kommer säkerligen att ställa frågan vem som är konstnären bakom tavlan och bli imponerad när de får veta vem som faktiskt skapat den.

Från det steget är det inte långt att de sedan börjar att önska få köpa målningar och kanske kommer med egna önskemål och beställningar. På så sätt är det en bra och enkel start om man har som dröm eller mål att kunna sälja och få in lite pengar på sina målningar. Möjligheten till att förverkliga andras drömmar till en målning kan kännas väldigt tillfredsställande och roligt även om man väljer att enbart göra det till vänner och familjen.

Det finns de som är enbart självlärd då det gäller att skapa konst och andra har tagit en del kurser och gått utbildningar, oavsett är det alltid härligt att kunna skapa. Om man tröttnar på en tavla i ett rum är det enkelt att måla en ny som passar både årstiden och humöret.

Måla med barn

Måla med barn

Barn älskar att skapa och det kan vara roligt att skapa tillsammans även om det finns möjlighet att det både blir kladdigt och mycket färg runtomkring. Se till att klä in bord och rum med dukar för att undvika att det bli för mycket på möblerna. En sak som många barn uppskattar är möjligheten att få måla med händer och fingrar. Det finns speciell färg som är anpassad till det och de kan göra avtryck från sina händer och liknande att spara till framtiden.

Måla på saker som stenar, ägg och liknande är annat som uppskattas. Då får barnet tänka lite utanför det som de vanligen får möjlighet att göra. Tillsammans kan man ge sig ut i naturen och hitta saker som det går att måla på.

Vill man ha andra roliga och kreativa tips går det alltid att söka på internet. Många människor delar gärna med sig av pyssel och annat som kan tänkas locka fler till att skapa tillsammans. Kanske barnet själv har fått testa något roligt på dagis som de gärna vill att ni ska göra tillsammans. Ha en dialog och prata om det tillsammans med barnet. Att skapa, göra saker tillsammans ger minnen för livet.

Det spelar inte någon roll om man är duktig på att måla och skapa, huvudsaken är att man tillsammans har roligt och vågar släppa lös kreativiteten inom sig. Låt aldrig barnet höra att man inte är bra på att måla utan uppmuntra alltid till att det blir fint och helt perfekt. Alla är nybörjare någon gång och fokus bör därför ska allt ske under lättsamma former. Samla familjen, ät gott och ha det härligt tillsammans.