Inreda vardagsrum kreativt

Inreda vardagsrum kreativt

Att inreda kreativt kan betyda olika saker för olika personer. Det kan antingen handla om detaljfokus eller så kan det röra sig om helhetsupplevelser.

Oavsett om det gäller färg, form eller material så är kreativ inredning viktigt för att ge ditt hem en personlighet för att du ska trivas där du bor. Har du någon gång besökt andra hem och känt att det finns en otrolig personlighet i hemmet som verkligen passar personen som bor där? Det kan vara hur fint som helst, men eftersom det inte går ihop med din egen stil skulle du aldrig själv kunna tänka dig att bo så. Om du ska inreda kreativt innebär det att du ska hitta egna lösningar för att få din personlighet att skina igenom, du ska aldrig kompromissa på din personliga stil för att något inte känns trendigt nog. Tänk hur mycket symbolik det finns i dina föremål. Går det på något sätt att lyfta fram dem mer?

Vad innebär kreativ inredning?

Kreativ inredning innebär helt enkelt att du ska tänka utanför ramarna. Om du känner dig bekväm med stilrena kombinationer eller minimalistiska detaljer behöver du inte inreda utanför din komfortzon. Vill du inte göra om hela hemmets inredning, börja gärna med vardagsrummet, då det är där de flesta gästerna förmodligen kommer befinna sig. Tänk hur härligt det vore om dina gäster kunde få förvånas lite sådär extra mycket vid nästa besök. Känner du dig extra kärleksfull någon dag? Ta fram soffkuddar i varma färger och matcha olika sorters ljusstakar för att skapa den perfekta myskänslan. Ska du bjuda på middag? Tänk efter vad du ska laga och ifall det går att koppla inredningen till det. Blir det grillkväll med kompisarna? Ta i så fall fram den finaste whiskyn och låt den pryda bokhyllan. Några som har bra koll på hur man ska göra för att inreda efter olika teman är Hantverksdesign. Kika in på deras sida för att inspireras eller för att anlita deras experthjälp.

Något för alla

Något för alla

Att inreda kreativt behöver inte vara dyrt, snarare är det en fråga om fantasi. Testa att möblera om då och då, för att se vilken skillnad det gör för ditt hem och ditt välmående. Fundera även på hur du kan kombinera dina intressen med stilfull estetik. Tycker du om whiskey och snickring? Plocka ihop några gamla äppellådor och gör om dem till whiskeyhyllor. Eller är du mer intresserad av kläder och mode? Ställ in dina finskor i vitrinskåpet och låt vinglasen ta plats i bokhyllan. Istället för att sätta upp en lika rund spegel som din bästa vän eller köpa exakt samma mässingsljusstake, varför inte ge ditt hem en personlig touch? Skapa en unik tavla som du kan förknippa med just ditt hem, måla dina egna ljusstakar eller sy dina egna gardiner. Endast fantasin sätter gränserna.

Underskatta aldrig en gåva från blomsterbutiken

Glöm inte bort vikten av växter och blommor. Ett hem känns aldrig så levande som när växterna och blommorna frodas. Är du inte bekväm i färgglad inredning, låt blommorna bli en färgklick i vardagen eller låt dina växter ge ditt hem en känsla av harmoni. Var inte heller rädd för att du inte ska kunna ta hand om dina växter. Det finns ju trots allt artificiella blommor som nästan ser lika härliga ut som levande!