Inredning med pyssel – del 1

Inredning med pyssel – del 1

När man tänker efter är det inte så konstigt att pärlplattor är kul för både små och vuxna, dessa kan varieras i all oändlighet och man kan göra mer än bara pyssel för stunden som läggs undan i ett skåp eller en låda för att sedan glömmas bort. Istället kan man lära barnen hantera pärlor och finmotorik genom att tillsammans skapa saker som man kan ha i hemmet.

Istället för att gå ut och handla nya saker så fort inredning till barnens rum saknas eller andra saker behövs, så varför inte försöka skapa dem tillsammans?

Det är ett bra sätt att hjälpa barnen lära sig göra mönster, både genom att följa färdiga guider och hitta på egna. Men det är kanske inte så lätt att komma på vad man faktiskt kan tillverka mer än figurer av olika karaktärer i tecknat och tv-spel.

Drömmande inredning

Något som passar väldigt bra som inredning u barnrum är drömfångare, dessa görs oftast med hjälp av garn och fjädrar, vilket visserligen är väldigt fint som inredning vart som helst i hemmet. När det är barnrum som ska inredas är det dock mer fokus på glads färger och roligt. Visst kan man göra en med färgglatt garn och fjädrar, men på något sätt passar pärlor lite extra bra till just solfjädrar som ska sitta i barnrum. För att göra dessa behöver man en rund pärlplatta där man kan forma mönstren som ska framkomma i en cirkulär ram, men var noga med att göra ramen i minst två rader, gärna tre. Det är verkligen supersnyggt med tunna linjer och man får plats med mycket fler detaljer, men när det gäller hållbarheten så blir det alldeles för skört om man bara har en rad.

Drömmande inredning
Drömmande inredning

Roliga detaljer

Glasunderlägg används i många hem för att skydda bord från märken efter glas, men det är inte alltid man kan få hela familjen till att använda dessa. Ibland hittar man inte heller ett enda om är snyggt nog att ha liggandes på bordet hemma. Men istället för att springa runt i en affär och leta efter något som man kanske inte ve precis hur man vill ska se ut eller om det ens existerar, så kan man istället vända sig till pysselskåpet hemma och plocka fram pärlor och pärlplattor. Med hjälp av dessa kan man sedan pyssla ihop underlägg så som man själv vill ha dem, matchande eller ej. Ännu roligare blir det när man kan blanda in roligare mönster och figurer som barnen kan tänkas vilja använda, här får man bara se till så man har varsin favorit redo om det blir diskussioner om samma underlägg. Självklart är det inte bara glasunderlägg man kan skapa utav dem, underlägg till grytor och annat har länge varit en standard present från barn till föräldrar men man kan istället ta chansen att designa något man själv vill ha även om man som förälder alltid blir lika stolt över det barnen skapat. Tack vare alla de färger som finns så går det att variera mönster och motiv i en oändlighet, dessutom blir det lätt att matcha ihop med övrig inredning.