Konsten Att Måla, Del 1

Konsten Att Måla, Del 1

Redan i väldigt unga år börjar man utforska sina kreativa sidor, med kritor börjar man utforska världen av konst. Det börjar som simpla streck och utvecklas ganska snabbt till cirklar och andra simpla mönster, innan man vet ordet av så börjar större former och mönster träda fram. Barnen testar sig fram med pennor, kritor och målarfärger för att finna det sätt de helst uttrycker sig på. Den mängd av teckningar som sedan kommer med hem från förskolan är mer än man möjligtvis kan tänka sig spara, men se barnen stolta över det de har skapat ger en fortsatt skaparlust när de växer upp. Med tanke på vilken otrolig terapi detta faktiskt är så blir det ett viktigt verktyg för barnen, de lär sig hantera saker bättre och bearbetar det.

Utvecklande Hobby

En del barn upptäcker andra vägar genom vilka de kan uttrycka sig, sång och skrivande brukar ta fart hos en hel del barn när de väl upptäcker dessa konster. Men det finns den skaran som fortsätter med just denna del, tecknande och målande blir en hobby som utvecklas med åren. Men det är kanske inte det lättaste att veta just vilken väg man ska följa, det finns trots allt en hel del olika tekniker man kan välja när det kommer till att måla. Denna hobby är något som man kan upptäcka även i vuxen ålder, då kan det kännas som en ännu större djungel att ge sig in i. Vart ska man börja? Vad är värt att testa? Ja detta beror helt och hållet på vilken typ av konst du gillar, det bästa är att sätta sig ner och ta en titt på vad det är man kan tänka sig skapa och sedan gå vidare därifrån. För enkelhetens skull tänkte jag gå genom en del av de olika formerna så man får ett hum om vilket som passar en bäst.

Tålamod Krävs

Tålamod Krävs
Tålamod Krävs

En hel del av de äldre tavlor och verk som finns är målade i olja, där blandas pigmenten i färgerna ihop med någon form av olja för att sedan användas på duken. Det finns färgtyper som både är transparenta och mer heltäckande, detta av många olika sorter så valet där blir inte heller lätt. Vill man lyckas med en oljemålning är detta dock någonting som man behöver lägga ner en hel del tid på, så vill man börja måla men vet med sig att man är lite av den otåliga typen så bör man kanske se sig om efter någonting annat. Besitter man däremot det tålamodet är olja verkligen någonting att bekanta sig med, denna typ av målningar kan ge ett ordentligt djup och färgen tillåter konstnären att skapa en mängd olika dimensioner i sitt verk.

Lång Torkperiod

Man bör tänka på att det tar väldigt lång tid för färgen att torka, så är det så att man endast kommer ha tid att sätta sig ner med detta ibland så är det en perfekt form av konst att syssla med, annars får man antingen hitta någon metod som går fortare eller öva upp sitt tålamod genom att kanske ha någonting annat också vid sidan av.