Möblera om barnrummet med saker från IKEA

Möblera om barnrummet med saker från IKEA

Att inreda ett barnrum behöver inte vara alltför kostsamt om man vet vad man ska tänka på. Dessutom vart det är bäst att inhandla möbler och inredning till barnrummet till det bästa priset utan att man behöver kompromissa med designen eller kvaliteten.

Utbudet hos IKEA är både stort och innehållsrikt med ett varierat sortiment som passar alla blivande föräldrar. Dessutom passar prislappen allas budget där man kan välja passande färg, tillbehör och större möbler att dekorera rummet med. I denna artikel kan man läsa om några tips och råd för hur man kan inreda barnkammaren på ett smart sätt. Dessutom listar vi några produkter som man absolut inte får missa när man letar sig igenom IKEAs sortiment av möbler för barnrummet.

Hur inreder man ett barnrum

När man inreder ett barnrum är det framförallt några saker som man bör fundera över. Dels vilken färgskala man vill ha på inredning, tapeter, färg och möbler för att ge ett tryggt och behagligt intryck. För just barnkammare är det vanligt att man inreder i antingen blått eller rosa men det behöver inte alls vara så smalt. Utöka färgvalen till hela pastellskalan och undvik för starka nyanser som kan göra valet av inredning svårare. Dessutom kan det underlätta att ha en eller två större möbler som man baserar valet av färg på. Har man till exempel en ljuslila soffgrupp bör valet av tapeter vara i liknande färgskala samt vara av en ljusare nyans.

Att man tänker praktiskt är också det viktigt när man väljer inredning och möbler till barnrummet. Det går inte att komma ifrån att barn kan vara ganska stökiga och det finns en större risk för fläckar, smuts och kladd på golv, tapeter och inredningen. Att investera i alternativ som går att tvätta eller torka av är därför en stor bonus som underlättar vardagslivet enormt.

Passande produkter från IKEA

Passande produkter från IKEA

Det är några saker som man måste ha när man inreder en barnkammare och det är dels en bra säng. Antingen en spjälsäng om rummet är för ett nyfött barn eller en mindre säng om barnet är lite äldre. På IKEA finns det ett stort och varierat utbud där man kan välja mellan en bred färgskala av sängar som passar lite olika barn och åldrar.

Om man inreder ett barnrum för ett nyfött barn kan det vara smart att placera ett skötbord i rummet för att underlätta bestyr som att byta blöjor eller liknande. Ett tåligt och stabilt skötbord från IKEA kombineras med fördel tillsammans med bra förvaring undertill i form av skåp, hyllor eller lådor. Dessutom bör man även investera i en praktisk avfallsbehållare samt en mjuk och gosig matta att placera på bordet för att barnet ska ligga bekvämt och skönt.

Sist men inte minst har IKEA även ett stort urval av tillbehör som kan piffa upp rummet och göra det mer barnvänligt. Investera i spännande gosedjur, leksaker, lampor, dekorer och ett mindre skrivbord för att barnet ska kunna spendera sin tid i ett mysigt och inbjudande rum med många valmöjligheter.