Praktiska möbler för liten yta

Praktiska möbler för liten yta

Bor man i en liten lägenhet eller ett hus med små utrymmen så kan man anpassa sina möbler efter det, även köpa smarta möbler med väl utformad tanke för dessa problem.

Smarta lösningar för dig på små ytor

Bor du trångt eller kanske egentligen bara vill använda dina ytor smart men ändå kräver mycket förvaring. En stor bokhylla i tv rummet sparar en hel del plats där du både får plats med tv, ditt tv ljud och all annan elektronik som krävs för att det att funka. Bor man i en lägenhet som du har köpt eller i en villa så kan man plats bygga bokhyllan från golv till tak och från vägg till vägg för att få ut så mycket förvaring som möjligt, men detta knep så behöver du kanske inte ha så mycket annat sen än en soffa, soffbord och kanske nått litet sideboard. Glöm inte att inreda med fräscha växter, fina ljuslyktor och snygga gardiner.

Har man en lite hall där man ska få plats med skor, jackor, väskor och allt annat som krävs för en utevistelse så kan man också här tänka på att placera hatthyllan så högt upp du bara kan så länge du inte behöver ha utrymmet som blir överst, en skohylla med flera våningar får då plats under hatthyllan också. Har man en trapp i hallen så använd utrymmet under trappen och bygg in det som klädförvaring.

Sko skåp är suveränt att ha också, vissa sko skåp kan du placera på varandra och då få dubbelt så mycket förvaring men som inte tar så mycket plats. Ikea har ett sko skåp du kan placera på varandra till ett förmånligt pris och där kan du välja hur du vill lägga dina hyllplan, ena skåpet kanske du har raka plan för mössor och liknanden medan det andra skåpet så kan du vinkla hyllorna lite neråt så du får plats med dina favoritskor i, detta är en bra idé om man är flera i familjen då man oftast har ett antal skor var. Det är inte så snyggt och trevligt om familjens alla 20 par skor i hallen när besök kommer. Bäddsoffor är också smarta då man kan bädda ut de till sängar och även bädda in dem igen. Detta sparar plats i exempelvis gästrummet men även i barnens rum då de kanske vill ha kompisar som sover över men inte vill dela säng med sin kompis. Innan läggdags så kan de ju alltid använda soffan som en film plats och sedan när man ska sova så bäddar man ut soffan till en säng. Så smidigt och denna bäddsoffa utvecklas hela tiden och blir både skönare, snyggare och smidigare. Det finns även bäddfåtöljer som är ännu smidigare då de är mindre också, passar perfekt om man är själv som ska sova över någonstans. Dessa är också utvecklade idag.

använd utrymme smart

Olika typer av vägghängda hyllor som enkelt kan vecklas ut och då få ett köksbord eller en extra arbetsyta om man har ett litet kök. Investera i ihop fällda stolar och bord som du enkelt kan fälla ihop och ställa undan medans du inte har gäster.