Pyssel med barn – del 3

Pyssel med barn – del 3

Ormar är inte det enda man kan skapa utan kastanjer, med lite fantasi kan dessa bli vilket djur man än behagar. Kastanjeugglor blir riktigt söta med stora ögon och även rävar kan bli till utav dessa nötter. Med lite piprensare och ögon kan man tillverka spindlar och med ett hål i dessa kan man dekorera toppen av pennor med små djur, bara fantasin sätter gränsen för vad man kan göra så det är bara att fråga barnet vilket djur de helst vill göra. En mix av kastanjer och ekollon gör perfekta beståndsdelar i olika sorters djur, de olika storlekarna ger en bra kontrast mellan huvud och kropp. Med hjälp av piprensare och andra pysseldetaljer så får man till både öron, ögon och päls på djuren. Detta pyssel är perfekt till hösten då nötterna faller till marken och det börjar bli kyligare ute, då är det perfekt att ta med sig pysslet in och fortsätta leken där istället för ute. Till påsk kan man dessutom be barnen måla ekollonen orange och svarta, måla dit ögon, näsa och mun och sedan använda dessa som dekoration på bordet vid halloweenmiddagen.

Runda dekorationer

Runda dekorationer
Runda dekorationer

Vill man involvera barnen i lite eget pyssel så kan man be dem hjälpa till när man skapar egen inredning så som en ram till en spegel, en höstkrans att hänga på dörren eller varför inte servetthållare till höstens middagar? Blombollar är en fin detalj att använda sig av vid dukningar på olika tillställningar, men till hösten kan det tänkas passa med någonting annat än färgglada blommor. Tillsammans med barnen kan man då istället skapa bollar av kastanjer eller ekollon som blir fina att sätta i en vas eller med stöd av en liten värmeljushållare. Vågar man sig på något lite större så kan man bygga en högre kon med hjälp av ekollon, lägg lite vackra höstlöv runt om denna på bordet så har du en färdig mittdekoration som ger en härlig känsla. Och vilket barn tycker inte det är kul att bygga upp ett ordentligt torn samtidigt som de får använda lim?

Fina dukningar

Möjligheten att sedan kunna bjuda in vänner och bekanta till ett dukat bord med dekorationer skapade av familjen ger garanterat stolta barn som sitter snällt med ett leende. Det är helt klart en fantastisk idé att ta in naturen som inredning hemma året om, oavsett om det är sommar, vår, vinter eller höst så finns det alltid någonting vackert som kan ge den där rätta känslan för årstiden. Under vinterhalvåret är det som lättast att skapa egna kransar till dörren tillsammans, kliva ut och plocka granris i kylan tillsammans med en termos varm choklad och ostsmörgåsar är en fantastisk aktivitet bara det. Med hjälp av dessa kan man dessutom dekorera julklapparna, få se glädjen när barnen sedan får ge denna julklapp till en förälder eller mor- och farföräldrar som uppskattar arbetet bakom blir som grädde på moset. Pyssel med hjälp av det naturen har att erbjuda är både billigt och spännande, en stor fördel är att barnen kan vara med från början till slut och inga större förberedelser behövs jämfört med många andra pyssel.