Pyssel På Många Sätt

Pyssel På Många Sätt

Få skapa någonting med sina egna händer är förmodligen den bästa terapi jag kan tänka mig, att sätt sig ner och få syssla med det där kreativa som man själv föredrar en stund är som en paus för hjärnan. Det är ett sätt att få bort stress, frustrationer och ilska för att sedan tanka på med ny och färsk energi. Det blir lite som att man sätter sig ner med en massa energier som måste ut på något sätt, och i takt med att man gör det man ska så försvinner dessa energier gradvis och man slappnar av. Tillslut har allt det där kommit ut och man kan inte längre fortsätta skapa, kreativiteten töms för den gången och man får lägga undan sitt projekt.

Klädtillverkning

Alla människor föredrar dock olika typer av pyssel och en del har fler saker som de gillar att göra, sådan är tillexempel jag. Samtidigt som jag älskar att designa tryck i silhouette studio och trycka kläder, så kan jag inte sticka under stolen med att sy är ett av mina stora intressen. Få skapa kläder till både sig själv och sina barn är en otrolig känsla, sådant man skapar när man tecknar eller målar är föremål som man har hemma och endast beskådas av besökare. Kläder som man syr eller stickar kan man ha på sig även när man kliver utanför hemmets dörrar och på så sätt visa dem för en större publik.

Pyssel Att Visa Upp

Pyssel Att Visa Upp
Pyssel Att Visa Upp

Detta sker framförallt med mina barns kläder, en del låter barnen ha speciella slit och släng kläder på förskolan men jag låter dem välja själv och känslan när man får beröm för något man själv sytt är fantastisk. Nu kanske inte ett klädesplagg är det första man ska ge sig på, men något som har blivit väldigt populärt att sy själv är mössor. Med en bit trikåtyg och en symaskin kan man enkelt både rita upp ett mönster till den och sedan sy ihop mössan utan att det alls är så speciellt svårt.

Hur Man Går Till Väga

För att rita upp mönstret börjar man med höjden, vill du ha en slapp mössa eller en som sitter lite närmre huvudet? Mät upp höjden och övergå sedan till omkretsen, här mäter man runt huvudet och gör sedan bredden på mössan till ¼ av omkretsen, gärna någon centimeter mindre än huvudet eftersom trikåtyget är stretchigt och mössan ska krama åt huvudet lite för att kunna sitta kvar. Därefter mäter man ut ¼ av höjden uppifrån och ner på båda sidor för att sedan på ena sidan runda av för huvudet och på andra sidan mäta ut 5/8 delar av en tum inåt så att det bildas ett litet jack, detta använder man sedan för att sy ihop mössan och göra överdelen rund. Efter man gjort detta lägger man mönstret mot tyg som vikts dubbelt först på bredden och sedan på längden för att kunna få ut en del, viktigt att komma ihåg är att det behövs två delar för att få till en mössa. Dessa syr man sedan ihop så här, viktigt är att inte glömma vändhålet, annars går det inte att få mössan användbar.