Pyssla med papper

Pyssla med papper

Visst är det roligt att ta fram sina kreativa sidor och sätta sig ner vid bordet och låta fantasin göra sitt. Papper är en bra uppfinning som du både kan skriva, måla och pyssla med.

Låt inte fantasin sätta gränser vid pyssel

Ta fram en hög med olika färgade papper, sax, tejp, pennor, lim, glitter ja allt vad man nu kan tänkas vilja pyssla med. Man har ju alltid sen barndomen vikt sina egna flygplan av papper, en del dekorerade dem med fönster och människor medans andra bara vek för att flyga med.

Den klassiska loppan som man med några enkla vikningar kunde leka en hel eftermiddag med ihop med familjen eller vännerna. Vad du än vill tänkas skapa så gör det med papper, en gin girlang med olika motiv, eller varför inte skapa dina egna självhäftande rosetter att sätta på paketet. Gör egna pop-upp kort till din mamma på morsdag eller vik ihop en snygg hatt och dekorera med fjädrar och glitter.

Skapa din egna odödliga orkidé med papper i olika färger, gör pyssel till julgranen eller påskriset.

Vik dina egna skålar av papper i olika färger, eller små askar att förvara dina fina ringar och andra smycken i.

Pyssla med papper

Är man intresserad av att lära sig vika och pyssla med papper så kan man köpa böcker i bokaffärer eller så kan man alltid googla fram vad man vill göra för något. Där får man bra instruktioner om hur man ska vika antingen i bildformat eller så visas det på en video hur man gör.

Man kan göra så mycket annat roligt med papper än och bara skriva och rita på.

Detta pyssel är perfekt för lite större barngrupper då man bara kan lägga fram en massa papper i olika storlekar och färger, släng in lite annat roligt pyssel också, piprensare, glitterlim, flörtkulor, lim, färgpennor, klistermärken, bokmärken, konfetti och låt barnen pyssla öronen av sig. Ett roligt och kreativt sätt att låta barnen själva få skapa något.

Ett barn som skapar själv får barnet att må bra, spara alla alster och låt föräldrarna få se om detta sker på förskolan eller fritids. En förälder kan aldrig få nog av de barnen har skapat, det är också ett tecken på att barnen trivs där de vistas under dagarna.

Är man en stor familj och gillar att skapa varför inte göra det då och sedan kan man sälja konstverken på en arrangerad loppis och låta barnen få känna på det här med att va konstnär och tjäna pengar på det.
Många skapar armband i samband med något, andra bakar bullar och säljer ute på garageuppfarten, papperspyssel är ju också en typ av ide som är rolig att föra vidare och få visa upp.

Vill man köpa olika pyssel saker så kan man besöka sin lokala Panduro butik om man har någon annars finns det att beställa på nätet till en fraktkostnad. Välj och vraka bland en massa olika pyssel saker och gå loss som bara den en regnig och blåsig lördags förmiddag ihop med hela familjen, bjud in vänner och övrig familj och gör det till en hel pysseldag.