Pysslig Avkoppling – Del 1

Pysslig Avkoppling – Del 1

I en tid där livet bara känns mer och mer stressigt, lösningar shopping av inte bara kläder och prylar utan även mat presenteras från fler än en aktör så man ska ha mer tid över för att göra andra saker så ökar pressen på både gamla och unga. Man vill göra mer och mer saker själv, inredning och snickeri behövs inte längre göras utav någon annan. Samtidigt som en hel del pysslande ger fina resultat i hemmet eller någon annanstans, ger det samtidigt en form av avkoppling och mentalt lugn. En hel del människor har tagit till sig de vuxna målarböckerna som ett sätt att koppla av en stund och finna sinnesro, men detta är långt ifrån det enda man kan göra.

Avkoppling Eller Stress?

Synen av en bild som innehåller en massa små rutor och mönster som ska fyllas i med färger kan istället bli stressfyllt. Man känner en press över att behöva göra klart det hela och sitter i slutändan istället med ett ben man frenetiskt skakar på just för att man vet hur mycket som måste bli klart, lite så känner jag när jag ser dessa målarböcker. Istället för en avkopplande stund blir det stressigt, så då vänder jag mig hellre till ett annat pyssel som ger sinnet lite mer ro.

Vinyl finns i alla möjliga olika former och för en rad olika syften, man ser bilar åka förbi med lustiga dekaler och väggar prydas med kloka ord. Detta kan vara väldigt dyrt att köpa ute i butik som en inredningsdetalj, men det kan vara betydligt mycket billigare att göra själv.

En Vass Liten Kniv

En Vass Liten Kniv
En Vass Liten Kniv

Med hjälp av en vinylskärare så som Cameo Silhouette tillexempel så kan man skära ut dessa själv. Maskinen fungerar som så att en liten, alldeles för vass kniv vilket jag fick lära mig då jag under en rengöring av den lilla kniven råkade skära mig alldeles för djupt. Denna lilla vassa kniv är dock helt fantastisk, i samarbete med designprogrammet som kommer med själva hårdvaran så skär den ut önskat mönster ur valfri vinyl. Det behöver inte heller vara för just dekaler eller väggvinyl heller, man kan använda all möjlig olika sorts vinyl för olika avseenden.

Ombytelig Stil

Bland det vanligaste är dock väggvinylen, denna kan man använda till de aldrig så populära väggdekorationerna. Väggord har länge funnits som en del av dekoration runt om i hemmet, men det har på senare år blivit mer och mer populärt att även skära ut andra mönster att dekorera väggarna med, då framförallt i barnens rum. I programmet kan man gå in i onlinebutiken som hör till och köpa färdiga mönster som man sedan kan antingen skära ut som de är eller lägga till i designen för att få det så som man vill. Har man tankarna på något lite mer unikt kan man söka inspiration på nätet sedan designa både text och bilder själv. På detta sätt får man en inredning som inte bara är unik och egendesignad, utan även en inredningsdetalj man enkelt kan byta ut för en inte alldeles för stor kostnad.