Pysslig Avkoppling – Del 2

Pysslig Avkoppling – Del 2

Möjligheten att kunna skapa sin egna inredning är både rolig och rogivande, få tänka själv, designa och tillslut se det färdiga resultatet på väggar eller andra ytor slår att köpa det i affären. Man kan snabbt och smidigt byta ut den eftersom vinylen är självhäftande och det lämnar inga spår eller skador efter sig, det är helt enkelt perfekt för den som inte gillar att ha samma sak under en längre period eller om man är lite osäker på vad som passar in. Man kan enkelt sätta upp det man har en känsla av att man vill ha för att sedan byta ut det om det inte blev som man tänkt sig. Detta vore inte lika givande om man endast köpte färdig inredning i en butik, det blir då alldeles för dyrt för den som har svårt att bestämma sig.

Lysande Block

Samma vinyl som man använder till detta kan man också använda sig utav för att sätta på andra ytor och föremål. En trend som blivit väldigt populär är att skära ut vinyl som man sätter på ett glasblock, sådant som är gjort för att bygga duschväggar med. För att göra dessa glasblock till ett lite mer dekorativt föremål i hemmet kan man även använda sig utav en diamantborr eller liknande avsedda för att borra i glas med, genom detta hål sticker man sedan in en ljusslinga som lyser upp mönstret inifrån. Detta blir en extra snygg detalj när mörkret har lagt sig lite, vare sig blocket är frostat eller inte.

Perfekt Pyssel

Till vinterhalvåret är denna vinyl väldigt bra att använda sig utav till julpyssel, framförallt då till julkulor. Trenden för hur julgranen bör se ut varierar från år till år, butikerna pressar för att man ska köpa nytt varje år och följa modet samtidigt som det blir mer och mer inriktat på traditioner och familjen. Det är kanske just därför detta pyssel har blivit så populärt, har man en egen vinylskärare kan man enkelt skära ut namn i vinyl och fästa dem på valfri julkula. Har man inte tillgång till en egen vinylskärare finns det oftast sådana som säljer namnen till en låg summa pengar, man får då hem namnen och kan tillsammans som en familj sätta sig ner och dekorera julkulorna tillsammans.

Minne Att Behålla

Men det är så klart inte bara namn man kan fästa på kulorna, man kan också välja att ha ett motiv eller någon annan text på dem. Julkulorna är dessutom perfekta till annat än bara julgranen, man kan använda dessa som placeringskort på antingen julbordet eller vid någon annan tillställning så som tillexempel ett bröllop. Det blir en annorlunda och rolig detalj på bordet som gästerna sedan kan ta med sig hem, det kan då få en ny funktion och användas antingen som inredning i ett annat hem eller varför inte hänga den i julgranen? Det är ändå en plats för minnen och traditioner blandat med nytt, så att hänga en kula som påminner om en annan rolig tillställning i den förstärker magin och positiviteten av julen.