Pysslig Avkoppling – Del 3

Pysslig Avkoppling – Del 3

Vinyl som dekoration på föremål och väggar är perfekt, man piffar enkelt upp något som annars kanske saknar det där lilla extra. Man kan också använda det till att enkelt kunna skilja ur sina egna saker ur mängden, antingen genom att sätta sitt eget namn på dem eller varför inte piffa till det med sitt favoritmönster? En dator eller en surfplatta blir genast roligare om man dekorerar dem, har man barn kan man enkelt fästa deras favoritfigur på tillexempel surfplattan. Men det är inte bara självhäftande vinyl man kan använda sig av med denna typ av maskin.

Egendesign

Något av det roligaste med att äga en Cameo Silhouette är att kunna skära ut text eller mönster i vinyl som man sedan kan fästa på valfritt plagg. Personligen kan jag aldrig hitta plagg i butikerna som matchar det jag vill att mina barn ska gå klädda i, detta gjorde att jag började lära mig sy mina barns kläder. Men i och med att jag skaffade mig en vinylskärare så har jag, tillsammans med en värmepress, kunnat designa och trycka mina barns kläder så som jag vill ha dem. Eftersom jag har ganska små barn så slits kläderna ofta ut fortare än man önskar, då känns det aldrig kul att behöva köpa dyra kläder som man vet snart är precis lika slitna som de andra. Men tack vare billigare affärer kan jag köpa enfärgade kläder till ett lågt pris och istället designa det som jag tror barnen skulle bli glada för. Just nu är det enhörningar som gäller och då är det lätt att specialisera dem för alla barnen.

Tryck För Alla

Tryck För Alla
Tryck För Alla

Självklart är det inte bara till barn man kan trycka kläder, som vuxen kan det vara minst lika kul att kunna ha ett unikt plagg på sig, även om det så bara ska användas för en enda kväll så kostar det inte så många kronor att specialtrycka något lite roligt på en tröja eller ett par byxor. Det är även perfekt om man som ett kompisgäng ska iväg på någon tillställning, då kan man bära matchande kläder med samma tryck. Det brukar alltid dra till sig lite extra uppmärksamhet om man har något unikt och kanske lite roligare tryck jämfört med vad man kan finna i butikerna.

Tryckfrihet

Är det då bara kläder man kan trycka på med hjälp av en vinylskärare och en värmepress? Svaret är nej, man kan trycka på precis vilken textil man vill. Känner man för att piffa upp kuddarna man har hemma så kan man gå och köpa enfärgade fodral i den färg man vill ha för att sedan trycka det man själv tycker är fint. Personliga örngott kan också vara en lite rolig detalj, i barnrummet har det blivit populärt med sovande ögonlock och ska jag vara helt ärlig så är det minst lika fint i min egna säng också. Möjligheterna med en vinylskärare och en värmepress är oändliga, plötsligt blir det roligare än någonsin att ge sig själv och sina barn kläder samt att inreda hemmet.