Pysslig avkoppling – del 4

Pysslig avkoppling – del 4

Trycka kläder och skapa heminredning kan vara orsak nog att skaffa en vinylskärare, men möjligheterna tar inte slut där. Har man skaffat sig en värmepress så är det inte bara på kläder och liknande textiler man kan trycka, det finns en del andra saker som man kan trycka vinylen på. Köper man en värmepress så kan man välja en sådan som kommer med fler tillbehör för att kunna trycka på en mängd olika saker, både kepsar och porslin kan dekoreras med hjälp av vinyl och en värmepress. Detta innebär att denna typ av pyssel är perfekt om man vill kunna skapa personliga och egengjorda presenter att ge bort vid tillexempel födelsedagar, bröllop eller kanske bara för att visa uppskattning.

Dryckeskärl

Har man möjligheten att exempelvis trycka på kaffemuggar kan man tala om för sina nära och kära att de inte kan förvänta sig någonting annat än en personlig mugg varje år till jul, det är verkligen alldeles för roligt att designa egna muggar. Ofta när man går förbi en hylla med lite roligare muggar tänker man ”Den skulle verkligen passa henne/honom!”, lite så kan man komma på vart som helst. Har man väl börjat med konsten att trycka på saker och ting så blir det svårt att koppla bort detta helt och hållet, man har inte en aning om när eller var man får en snilleblixt om vad man vill göra.

Personligt

Personligt
Personligt

Kan man då tro att muggar är det enda man kan pressa på? Självklart inte, köper man en värmepress som innehåller fler delar så får man också med plattor för att trycka på tillexempel tallrikar. Detta är också en helt perfekt sak att ge bort i present, med hjälp av en sådan press kan man tillexempel trycka personliga uppläggningsfat som är helt perfekta att ge bort som bröllopspresent. Med initialerna av herr och fru kan man skapa tallrikar eller uppläggningsfat som de mer än gärna visa upp, förutom att det är en användbar present så blir det en vacker inredning som får paret att le lite varje gång de tittar på dem, dessutom uppskattas alltid presenter som man lagt tanke och arbete bakom. 

För alla

En annan bra present att ge bort vare sig det är födelsedag, bröllop eller bara som ett tack är ljuslyktor. Dessa behöver man visserligen ingen värmepress för, dessa gör man på samma sätt som med glasblocken jag tidigare nämnt. Initialer, en fin text eller ett mönster på en glaslykta kan enkelt göras komplett med antingen bara en ljusslinga i eller lite fina stenar och ett blockljus. Och det är samma sak här, använder man bara sin fantasi och gör den personlig för den som ska få den så kommer denna present bli en väldigt uppskattad gåva som de mer än gärna visar upp i sitt hem. Variationerna på vad man kan göra när det kommer till en vinylskärare, framför allt inte i kombination med en värmepress. Personliga kepsar till barnen eller en själv, piffa till kläder och mycket annat. Med dessa redskap blir den mest okreativa människa garanterat intresserad av att testa på och plötsligt flödar fantasin.